6 поз йоги, які ви можете виконувати вдома

124
просмотр(ов)

Rate this post

Йога – це древня система фізичних і духовних практик, яка допомагає зберегти гармонію тіла і розуму. Вона може бути виконана в будь-якому місці, включаючи ваш дім. У цій статті ми розглянемо 6 поз йоги, які ви можете виконувати вдома.

1. Тадасана (Гора)

Тадасана – це основна поза йоги, яка допомагає поліпшити поставу і збільшити гнучкість хребта. Для виконання цієї пози станьте прямо, ноги разом, руки вздовж тіла. Повільно підніміть руки вгору, витягнувши їх над головою. Зосередьтеся на своєму диханні і тримайте позу протягом 1-2 хвилин. tadasana

2. Бадха Конасана

Бадха Конасана – це поза, яка сприяє розтягуванню стегон і пахв. Сідайте на підлогу, зігніть коліна і з’єднайте стопи, так щоб вони доторкалися одна до одної. Поставте руки на коліна і намагайтеся зігнути спину вперед, зберігаючи поставу. Тримайте позу протягом 1-2 хвилин, регулюючи глибину розтягування відчуттями.

3. Баласана (Дитина)

Баласана – це поза, яка допомагає розслабити м’язи спини і шиї. Сідайте на п’яти, зігніть коліна і нахиліться вперед, розтягуючи руки вперед. Доторкніться лобом до підлоги або підушки, якщо це зручно. Зосередьтеся на диханні і тримайте позу протягом 1-2 хвилин.

4. Вркшасана (Дерево)

Вркшасана – це поза, яка допомагає покращити рівновагу і концентрацію. Станьте прямо, розділіть ноги на ширину плечей. Підніміть праву ногу і поставте її на внутрішню сторону лівого стегна або лодижки. Зосередьтеся на точці фіксації перед собою і тримайте позу протягом 1-2 хвилин. Потім повторіть з іншою ногою.

5. Маціасана

Маціасана (поза риби) активізує щитовидні і паращитовидні залози і всю ендокринну систему. Благотворно впливає на почки і надпочечники, зміцнює м’язи, розслаблює м’язи передньої частини тіла, зміцнює м’язи спини, шиї і плечей.

6. Шавасана (Мертва поза)

Шавасана – це поза релаксації, яка допомагає заспокоїти розум і тіло. Лягте на спину, розтягнувши ноги і руки вздовж тіла. Закрийте очі і зосередьтеся на своєму диханні. Тримайте позу протягом 5-10 хвилин, відчуваючи розслаблення кожного м’яза.

Ці 6 поз йоги – лише початок вашого шляху до здорового тіла і розуму. Регулярна практика йоги допоможе вам покращити фізичне самопочуття, зменшити стрес і підвищити рівень енергії. Ви можете виконувати ці пози вдома, в зручний для вас час, і насолоджуватися всіма їхніми перевагами.