Футболки Ліонеля Мессі з ЧС-2022 продадуть на аукціоні

111
просмотр(ов)

5/5 - (1 vote)

Футболки, які носив Мессі, можуть стати найціннішими футбольними пам’ятними речами, які носили під час гри, якщо їх продадуть за 9,3 мільйона доларів США за футболку Дієго Марадони, яку він носив під час перемоги 1986 року у чвертьфіналі над збірною Англії, під час якої він забив свій гол , відомий гол “Рука Бога”.

За оцінками Sotheby’s, шість футболок, які носив капітан збірної Аргентини в Катарі, в тому числі під час фінального матчу проти Франції в грудні 2022 року, можуть принести більше 10 мільйонів доларів (приблизно 8 мільйонів фунтів).

Аргентина виграла фінал – і третій Чемпіонат світу для країни – в серії пенальті після нічиєї 3:3, у якій Мессі забив два голи.

36-річний футболіст поділився новиною про аукціон у соціальних мережах, оголосивши, що частина виручених коштів буде передана проекту Unicas, який очолює дитяча лікарня Сант-Хоан-де-Деу Барселона, для дітей, які страждають на рідкісні захворювання.

Футболка Майкла Джордана для фіналу НБА 1998 року, яка була продана за 10,1 мільйона доларів на аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку у вересні 2022 року, тримає поточний рекорд серед спортивних сувенірів, які носили під час ігор.

Зокрема, щодо футбольних сувенірів, нинішній рекорд для одягу, який носили під час гри, також у 2022 році становить 9,3 мільйона доларів, і він був наданий іншим відомим аргентинцем – футболкою Дієго Марадони під час перемоги 1986 року над Англією з рахунком 2:1 у чвертьфіналі. , під час якого він забив свій сумнозвісний гол «Рука Бога».

Sotheby’s виставить футболки Мессі на аукціон з 30 листопада по 14 грудня, і в ці дні їх можна буде побачити в штаб-квартирі в Нью-Йорку в рамках безкоштовної публічної виставки.

Аукціонний дім співпрацює з американським технологічним стартапом AC Momento, який співпрацює з відомими спортсменами, щоб допомогти керувати їхніми пам’ятними речами, потертими на матчах.

Мессі, який зараз грає в MLS США за клуб «Інтер Маямі», частковим власником якого є Девід Бекхем , провів 17 років у «Барселоні», неодноразово виграючи чемпіонат Іспанії та чотири рази європейську Лігу чемпіонів. Він вигравав «Золотий м’яч», який щорічно вручається найкращому гравцеві гри, рекордні вісім разів .

Брам Вахтер, керівник відділу сучасних предметів колекціонування Sotheby’s, описав перемогу Аргентини на чемпіонаті світу як «одну з найбільших подій в історії спорту, нерозривно пов’язану з доблесною подорожжю Мессі».